Til/om Lifjell

Alle veier fører til Lifjell!

Lifjell - ditt nærmeste høyfjell!

Lifjell ligger 12 km fra Bø i Telemark og er ditt nærmeste høyfjell enten du kommer fra Danmark(Lifjell) eller du bor i det sentrale østlandsområdet

Avstander:

- Oslo 150 km

- Larvik 90 km

- Drammen 110 km

- Kristiansand 230 km

 
Vis større kart

Fakta om Lifjell

Lifjell ligger i Bø kommune i Midt Telemark. Området er et fjellplatå mellom Seljord, Notodden og Bø. De fleste hytteområdene ligger sentralt rundt Jønnbuområdet som er 700-800 moh. Høyfjellsterrenget er som et Jotunheimen i miniatyr med et 20 talls topper over 1100 moh.

Lifjells historie

Lifjell har vært et beiteområde for husdyr(sau og kyr) med seterdrift langt tilbake i historien. Fra begynnelsen av forrige århundre ble det også i stadig større grad tatt i bruk som tur- og rekreasjonsområde. Bygging av fritidseiendommer skjøt for alvor fart når veien opp til den store parkeringsplassen på Jønnbu ble ferdigstilt på 1960 tallet. Det første alpinanlegget ble også bygget på 1960 tallet på sørsiden av Krintofjellet. Dagens skisenter ble åpnet i 1980 og den siste tilveksten var heisen/servicebygget i Vinterland som stod ferdig til sesongen 1999/2000.

Fremtidens Lifjell

Kommunedelplanen for Lifjell legger til rette for en spennende utvikling av Lifjellområdet til en fremtidsrettet sommer - og vinterdestinasjon for hele familien.  

Developed by Aplia AS     Powered by eZ Publish - Personvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.